1615 MS

Canyet és el barri més extens de la ciutat de Badalona i està situat en plena Serralada de Marina.Fins a principis del s.XX l’activitat econòmica principal del barri era l’agricultura i la organització territorial era a partir d’un seguit de Masies que gestionaven els recursos al seu voltant. Tot i que actualment s’ha perdut gran part de l’activitat vinícola encara resten alguns masos i camps de cultiu que mantenen cert caràcter del passat rural i agrícola dela zona

El projecte de la casa 1615_MS es fonamenta en una lectura acurada del context urbà, arquitectònic, històric i social.Es rehabilita una antiga construcció auxiliar d’una d’aquestes grans masies que encara conserva uns camps de conreu destinats a la vinya. L’edifici, destinat als animals i a l’emmagatzematge d’eines es trobava en un estat lamentable que amenaçava runa.

Galliner. Cami de Massanuch, juny 2018

Un dels requeriments de l’habitatge és la flexibilitat i l’aprofitament de tots els recursos que tenim a l’abast. La parcel·la disposa d’unes condicions excepcionals i unes vistes privilegiades cap a la Masia de Can Codina i a la Serralada de Marina que són part fonamental de la proposta.

S’obren un seguit definestres que busquen que el paisatge i el territori formin part de la vida diària dels habitants de la casa. Una gran finestra emmarca Can Codina des de la sala d’estar i s’obre una finestra al mur sud que emmarca les vistes cap a Collserola per sobre de la ciutat.

Es planteja una construcció tradicional amb materials de proximitat i mà d’obra local. Hi ha una intenció manifesta d’expressivitat a través de la sinceritat estructural i dels materials emprats en cada un dels processos constructius. Es busca una construcció honesta, senzilla, fàcil, que combini la naturalitat i espontaneïtat dels materials tradicionals amb la capacitat que es manifestin els origens de la construcció original.

Crèdits:

Projecte: Albert Brito, Paula Poblet, Inma Hervés, Camila González. Estructura: Bernuz&Fernandez. Fuster: Fusteria Muntanya. Finestes: Elke, Ferrer: Jesús Delgado. Imatges: Luís Díaz Díaz.

Contacte

Mestre Nicolau 35
08911 Badalona, Catalonia
T: +34 610 038 077
estudi@ofici-arquitectura.com

Ofici: arquitectura és un taller d’arquitectura fundat per Albert Brito Ferraz el 2011 sota el nom d’Albert Brito Arquitectura que vol recuperar el control sobre el procés creatiu.

El nostre taller té l’actitud exploratoria, ambiciosa i curiosa d’un ofici. Dediquem el temps a la recerca, el diàleg i el coneixement buscant sol·lucions adequades als reptes que afrontem. Treballem amb els recursos que tenim a mà, des del coneixement que ens dona l’ofici dels nostres col·laboradors, dels materials amb els què treballen, del context en el que actuem i de la história dels llocs on construim.

Ens agrada treballar per la comunitat de la que formem part. Preferim reconstruir a construir. Entenem l’Arquitectura com un element de cohesió social. Creiem en el valor del treball manual. Enfront d’un món massa tecnològic on s’ha perdut la idea de tacte de la mà de l’artesà en els nostres productes i entorns fabricats.

Arquitectes

Albert Brito
Paula Poblet
Inma Hervés
Pau Costa

Enginyers

Martí Cabestany (estructura)
Bernuz-Fernández (estructura)
Álex Peña (estructura)
Antoni Garrido (instal·lacions)
Amaya Arizmendi (instal·lacions)
AIA instal·lacions
Ariadna Sierra (Arq.Tècnica)
Marga Bernadó (Arq.Tècnica)
Carlos Martinez (Arq.Tècnic)

Oficis

Fusteria Montañà (Fuster)
Fusteria Vidal (Fuster)
Finestres Elke (Carpinteries de fusta)
Cerrajería Delgado (Ferrer)
Tallfusta (Estr.fusta)
Velyma (Estr.fusta)
Arcor (Cobertes fusta)
Megoca (Formigó)

Han format part de l'equip

Gonzalo Claro
Víctor Peña
Marta Sánchez,
Keren Codriansky
Camila González
Ida Nagero
Marie Sóphie Sebille
Oceane Pouliquen
Serena Ficara
Mariangela Guarascio
Larisa Astancai
Hassan Acharki
Claudi Sunyer
Alessandro Donzi
Marina Zeno

Premis i distincions

2021: Concurs Rehabilitació i ampliació Masia de Ca N'Oriac, Sabadell. Primer premi.
2020: Casa 1819. Premis FAD. Seleccionat.
2020. Concurs 30 habitatges a Mallorca. IBAVI. Menció honorífica.
2020. Concurs 43 habitatges a Mallorca. Guanyador.
2018. Casa 1403. Premi anells de la fusta. Menció honorífica.
2017. Casa 1301. Premi Anells de la fusta. Guanyador.
2018. Casa 1301. XVI Bienal Española de Arquitectura y urbanismo. Seleccionat.
2015: Badalona Home Design ‘15.
2013: Casa 0601. Formes de l’habitar les terres de Lleida. Seleccionat.
2012: Casa 0601. Vogadors. La Biennale di Venezia. Seleccionat.
2011: Casa 0601. Premio Hyspalit de Arquitectura de ladrillo. Finalista.
2011: Concurs de l’escola de Música i Dança de Ciutadella. Finalista

Fotografia

Flavio Coddou
David Brito
Christopher Willan
Luís Díaz Díaz

Imatges

Andreu Taberner
GRAPH
Jorge S. Kilzi
Jessica Hamilton

Direcció d’Art i Disseny

Studio Albert Romagosa